Over mijzelf

Creatief/beeldend bezig zijn loopt als een rode draad door mijn leven. Dit was al op jonge leeftijd mijn uitlaadklep en heeft mij veel vreugde gebracht. Mijn enthousiasme voor dit medium wilde ik dan ook graag op een professionele en betrokken manier overbrengen en heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

marina

Ik ben gedreven in mijn vak en geloof in het zelf herstellend vermogen en de veerkracht in de mens. Het in beweging komen, doen en ervaren staat bij mij centraal. Het mooie aan een creatief proces is voor mij dat het zo veel verschillende elementen kan bevatten; van ontspanning, plezier of voldoening tot inzicht en verwerking.

Mijn drijfveer om me als beeldend therapeut meer te gaan verdiepen in verliesbegeleiding heeft te maken met mijn eigen verlies, op jonge leeftijd van mijn ouders. Ik ken de pijn, de boosheid, verdriet en de kou en heb me soms ook ontredderd, verloren en eenzaam gevoeld. Als puber was het moeilijk om deze gevoelens te delen, je wilt niet anders zijn dan anderen. Je zet een masker op om door te kunnen gaan om de pijn van het verlies zo min mogelijk te voelen.

Ik was zo’n hulpverlener die onbewust zijn eigen pijn via het werk probeerde te helen. Door mijn eigen verlies opnieuw aan te kijken heb ik alsnog kunnen rouwen wat me veel inzicht heeft gegeven in hoe mijn verlieservaringen bepalend zijn geweest in wie ik nu ben. Tijdens dit proces heb ik ook mijn kwaliteiten ontdekt.
Nu ben ik zo’n hulpverlener die bewust zijn eigen pijn, levenservaring gaat inzetten omdat dit de ander kan helpen om beter met zijn verlies om te kunnen gaan. Samen met mijn opleidingen, werk- en levenservaring heb ik een goede basis ontwikkeld om dit werk met vertrouwen en plezier te doen. Beeldende therapie en rouwbegeleiding is een unieke combinatie.

Hoe de wind waait daar heb je geen invloed op maar wel op hoe je je zeilen zet en ik wil je hier graag bij helpen.

Ervaring

Sinds 1990 ben ik werkzaam binnen het GGZ Oost Brabant waar ik ben begonnen als activiteiten begeleider binnen de ouderenzorg. Daarnaast de deeltijdopleiding Creatieve Therapie Beeldend gevolgd en als zodanig gewerkt bij Centrum voor Psychische Herstel in Bakel/Rosmalen wat toen een onderdeel was van GGZ Oost Brabant. Na het sluiten van het CPH ben ik gedeeltelijk bij GGZ gebleven; deeltijd angst en stemming in Oss. Daarnaast werk ik momenteel als ZZP’er  bij Curans in Oss, bij Profondt adviesburo voor onderwijs en ontwikkeling en in mijn eigen praktijk in Geffen.

Ik ben betrokken bij stichting Chaja die zich richt op mannen en vrouwen, die in hun eigen leven of dat van hun naasten met kanker geconfronteerd zijn. Zij bieden een laagdrempelige mogelijkheid tot kennismaking met creatieve verwerking en ontmoeting met lot- bondgenoten.

In de afgelopen 20 jaar heb ik aanvullende modules gevolgd zoals Gezins-creatieve-therapie, Traumabehandeling, Oplossingsgericht werken en Systeemtherapie. Om nog meer verdieping in mijn werk te krijgen heb ik in 2015/2016 de Post HBO opleiding Omgaan met Verlies gevolgd bij het Land van Rouw. Aansluitend in 2017 Therapeutische vervolgopleiding Gestolde rouw.  Deze opleiding heeft mij mede doen inzien hoe belangrijk psycho-educatie is om te begrijpen wat een rouwproces inhoud. In 2018 heb ik coaching gevolgd m.b.t. verbeeldingstoolkit 3.0.

 Ik ben lid van de FVB. FVB staat voor Federatie Vak therapeutische Beroepen. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de NVBT (Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie) en SRVB (Stichting Register Vak therapeutische Beroepen).